МВР проверява дали Мартин Божанов-Нотаруса е изнудвал гръцки бизнесмени. Сигналът е

...
МВР проверява дали Мартин Божанов-Нотаруса е изнудвал гръцки бизнесмени. Сигналът е
Коментари Харесай

Жалбата на гръцки бизнесмени за изнудване от Нотаруса е дадена на прокуратурата, но не останала там

МВР ревизира дали Мартин Божанов-Нотаруса е изнудвал гръцки предприемачи. Сигналът е подаден в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), само че инспекцията е предоставена във всички структури на Министерство на вътрешните работи. Проверява се и участието на юриста на Божанов – Велимир Атанасов в схемата. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в Ямбол, където участва на доклада на регионалната дирекция на полицията през предходната година.

„ Гръцки предприемачи, посредством наети от тях юристи са сезирали ГДБОП. Постъпила е тъжба, обсъждана е. Става въпрос за заможен спор. Извършена е инспекция през 2022 г. Всички материали са изпратени на Софийска градска прокуратура, защото са изпълнявани инструкции на избран прокурор. Твърдението е, че тази кореспонденция е останала в прокуратурата, не се е прибирала в ГДБОП “, сподели Коцев.

Изяснява се и дали убитият Мартин Божанов, с прякор Нотарисуса, е сътрудничил на Министерство на вътрешните работи, отговори на въпрос основният секретар на вътрешното министерство. „ Възложили сме инспекция да се ревизират всички тези изказвания. Искаме да бъдем справедливи и да не даваме информация на парче ", разяснява още Коцев.

По време на чуване пред Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет във вторник журналистът и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ (АКФ) Николай Стайков сподели, че би трябвало да се ревизира дали Мартин Божанов е бил осведомител или е сътрудничил на Министерство на вътрешните работи. По думите му Божанов е парадирал със характерен собствен статус.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР